Brood is een super gevarieerd product – je vindt het in alle maten en soorten, van zacht wit tot donkerbruin, van luchtig tot stevig, met noten of rozijnen, mmm. Heb je al ’s een biologisch brood geprobeerd? Dan eet je met de natuur mee!

Brood blijft enorm populair in ons land: we eten gemiddeld ongeveer 4,4 sneetjes per dag. Je kunt er dan ook alle kanten mee uit. Beleg het met hartig of zoet, altijd lekker! Of even roosteren in de pan, of ... maak er een krakende croque van.

Met biologisch brood heb je altijd een puur product in handen: het bevat immers geen bewaarmiddelen of smaakversterkers. Biologische bakkers mogen alleen een beperkte groep additieven van natuurlijke oorsprong gebruiken. Daarnaast geven ze hun deeg rustig de tijd om te rijzen, zodat synthetische broodverbeteraars overbodig zijn.

Koop je een biobrood, dan help je meteen de natuur een handje! Hoezo? Via het graan dat ze gebruiken, respecteren biologische bakkers indirect de natuur: dat graan is immers altijd biologisch geteeld. Regelmatig wisselt het graan van plaats op de akker, dat heet teeltrotatie. En dat is nodig, want elk gewas haalt andere voedingsstoffen uit de bodem. Zo heeft tarwe een rijke, vruchtbare bodem nodig, terwijl boekweit beter gedijt op arme gronden. Teeltrotatie heeft veel voordelen: het voorkomt uitputting van de grond, het verbetert de vruchtbaarheid van de bodem én het bevordert de gezondheid van de planten.

Meer weten over biobrood? Lees dan onze biofiche.

Bio. Dat is sowieso goed gekozen

Deze campagne kwam tot stand dankzij steun van de EU.